slm, arkadaşlar ;
alüminyum hurda tehlikesiz atık geri kazanım ve ambalaj atığı geri kazanım yapan bir firmam için haziran ayında GFB aldım. lisans aşamasında ambalaj atığı teknik uygunluk vs. için ambalaj bilgi sistemine atık ambalaj için giriş yapmam gerekiyor, ama tesise gelen bir ambalaj atığı ne yazık ki yok. il müdürlüğü uygunluk yazısı isteğinde denetim ekibi , denk geldi yerde bir kola tenekesi gördü, sizde ambalaj da var diye , istemeye istemeye de olsa bize ambalaj atığı geri kazanımı da verdiler. genelde tesise alüminyum profil sanayisinden atık geldiği için ambalaj atığı girişi henüz olmadı. gelen bir tehlikesiz atık toplama ayırma tesisinin ambalaj atığı toplama ayırma belgesinin de olduğunu farkettim
irsaliyede atık kodu yazılmamış , o firma ile konuşup , atığı ambalaj kodu ile almayı teklif edeceğim. bu durumda ambalaj bilgi sistemine girişini yapacağım , sorularım şunlar?
1) ambalaj atığı alımı yapmadığım aylar için, ambalaj atığı bildirim sistemi ek-8 de b ve c yi boş bırakıp , onaylamam mı gerekiyor, yoksa alış kısmını boş bırakıp,satış kısmına ambalaj atığı almadan , sadece tehlikesiz atık ve hammadde ile ürettiğim ürünlerin çıkışlarını mı yazmalıyım?
2) ambalaj atığı alımını 9. ayki kütle dengede gireceğim, proses yaparken de hem ambalaj atığını hem tehlikesiz atığı hemde hammddeyi alıp, ürünler oluşturup satacağım. bu durumda aslında toplamdaki kütlesinde %1 bile olmayan ambalaj atığının ürünlerini ve diğerlerini ayırma şansım olmadığı için (atıyorum 100 kg ambalaj gelecek ama aynı prosesten 20.000 kg ürün çıkacak) miktarları tutarsız yazacağım, böyle bir uygulamamı olması gerekiyor ,
çok mu karışık anlattım, kusuruma bakmayın
dönüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar.