merhabalar, bu sayfada da, formdaki başka sayfalar da okuyorum sürekli olarak mesleğimizin kötü yönünü söylüyorsunuz, saygınlığı yok, getirisi yok, onu yok bunu yok. sürekli şikayet durumu söz konusu.
birazda aynayı kendimize çevirsek bu mesleği yapan bizleriz ve bizler bu mesleği bir yerlere taşıyabiliriz. Öncelikle şunları bir soralım bence;
50-100 tl ye iş yaparken sadece para düşünüp mesleğin itibarını düşünmeyenlere sorun değerimiz bu mu diye?
gidip işletmelerde sadece çay kahve içip, yarım veya 1 saat oturup dönenlere sorun itibarımızı nereye bıraktınız diye. aylık olarak faturayı kesip, kargo ile gönderen, 2-3 ayda bir ziyaretini yapılan yerlere sorun, veya hiç uğramadan mail ortamında işleri yapanlara sorun.
bir olay karşında laf olsun diye iş yapanlara, yanlış bilgi verenlere, konuyu bilmeden-araştırmadan iş yapanlara sorun bakalım nerede bu mesleğin geleceği diye.
daha sayılabilecek çok şey var ama en azından hepimizin şikayet ettiği ancak en çokta yaptığımız yanlışlardan başladım.
birazda bu meslek için şunları şunları yapsak daha iyi olabilir, mesleğimizin kıymeti artar dediğiniz şeyleri paylaşsanız. hem bu meslekte umudunu kaybeden meslektaşlarımıza hemde yeni mezunlara , öğrenci kardeşlerimize biraz umut versek.
lütfen içinizdeki karanlığı, aydınlatmaya kendinizden başlayın. sürekli eleştirmek çözüm getirmez. mühendislikte eleştirme mesleği değil, çözüm bulma-düşünme mesleğidir. diğer insanlardan farkımız olduğunu anlayın. insan başta kendine saygı duymalı.
bilmiyorum böyle kötümü oldu ancak sürekli kötü yorumlarınızı görmekten dolayı üzülüyorum, sürekli iç karartıcı şeyler. bence kendi adıma zor zamanlar yaşadım ancak pes etmedim, uğraştım, insanlara laf anlatmaktan bıktığım anlar- kafa göz dalmak istediğim anlarda çok oldu ancak önce derin nefes alıp sonra tekrar tekrar anlatıp, işimi yapmaya çalışıyorum. bir şekilde er yada geç işi çözmem gerekiyor ve bunu yapabiliyorum. neden sizde yapmayasınız ki?
yapmayın lütfen kendinize ve mesleğinize olan saygınızı kaybetmeyin.
inanın her mesleğin kendine göre sorunları var, sadece çevre mühendisliğinde değil sorun. işi sadece para olarak görüyorsanız da size şunu söyleyeyim, çok para kazanmak istiyorsanız da kendinizi geliştirin ve sorumluluk alın o zaman kazancınızda artar.
herkese iyi çalışmalar (birazcık içimdekileri döktüm, oh rahatladım ya

)