• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Arkadaşlar herkese hayırlı günler

fadıl bulut

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
mezun
Arkadaşlar herkese hayırlı günler şu anda çalışmıyorum bir firma kendi bünyesinde sigortami yatıracak ve cüzzi bir para karşılığı orda çalışır gozukecem ama oraya gitmicem kabul edeyimmi cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

fadıl bulutYani hocam o kadar genel bir soru ki sizin karar veremediğiniz bir hususta başkalarının yorum yapması ne kadar sağlıklı olur bilemedim. Firma bilgisi, pozisyon bilgisi, görev tanımı vs. bir sürü detay var. Bunların aksine sizin maddi ihtiyaçlarınız da söz konusu. Fayda-zarar ilişkisi kurmanızı öneririm. Riski belirlemeniz önemli.

Etik bulmuyorum şahsen böyle bir hareketi ve her zaman kabul edilmemesini tavsiye ediyoruz. Lafım size değil genelleme yapıyorum ve bunun hırsızlıkla aynı olduğunu düşünüyorum. Sonuçta birilerinin istihdam hakkını gasp ediyorsunuz bu şekilde.

Selametle..

Böyle teklif aldığımda saf gibi çalışacağımı sanmıştım. Muhatabım gayet sakince belgenin gitmemesi için doldurulması gereken pozisyon olduğunu fakat şimdilik çalıştırmayıp ilerleyen zamanda belki istihdam edeceğini söyledi.

Bu soru bizlere değil kendimize sormamız gereken sorudur. Böyle şeyler yaşayınca şu replik geliyor aklıma;

- Biz cahiliz ağam bilmeyiz sen devletsin bilirsin söylesene hakim bey suç kimde??

Selamlar.

@Fatih Özcan 'a katılıyorum.
Etik olarak uygun bulmamakla beraber, yakın zamanda başımıza gelen deprem felaketinde yıkılan binaların büyük çoğunluğunun denetimini gerçekleştiren yapı denetim firmalarının denetimlerini kağıt üzerinde gerçekleştirdiğini ve mühendis istihdam etmek yerine piyasadaki inşaat mühendislerinin diplomalarını kiralama yöntemini seçtiklerini hatırlatmak isterim.

İyi günler dilerim.

Ben Fadıl arkadaşımı destekliyorum. Konuyu halk oylamasına şeffaf bir şekilde sundu ve cevap bekliyor. Ayrıca cüzi miktara, cepte kalacağı için artı yemek ve artı yolu da katarsak fiyat ciddi bir şekilde yükseliyor. Zaten bu teklifin değerlendirilmemesi tuhaf kaçardı, tüm dengeleri bozardı.

@Fatih Özcan Bey'den bu teklif kabul edilsin mi yoksa edilmesin mi diye bir anket bile rica edebiliriz belki.

Benzer bir durumda kaldım. mezuniyetten sonraki ilk yıllarda, iş bulamadığım süre boyunca bir danışmanlık firmasına belgemi verdim, sigortalı göründüm. Kesinlikle etik değil, katılıyorum. Vicdanım hala tam olarak rahat değil bu konuda. 1 yıldan biraz fazla süre bu şekilde iş aradım, İş arayışımı bu şekilde finanse ettim diyebilirim. Bence size kimse tavsiye veremez. Benim gibi iş arayışınızı finanse etmek için kullanabilirsiniz ya da etik olmadığı gerekçesiyle hayır diyebilirsiniz. Tamamen kişiye özgü bir durum.