• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Arıtma Tesisi Operator

dozsoy3

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
x
Merhaba ,

Organizede bulunan bir fabrikanın ön arıtım tesisi ile ilgili (360 m3/gün kapasite)
çalışan operatorün belge zorunluluğu nedir?

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
dozsoy3
Merhaba,

Yönetmelik:

Eki:

Yorumlamama göre, siz sanayi tesisi olarak geçiyorsunuz. Sadece ön arıtma varsa; bunu fiziksel arıtma olarak yorumlayabilirim sanırım. Bu koşullarda D sınıfı oluyorsunuz. D sınıflarında da operatörün eğitimi zorunlu değil. Ancak Tesis Sorumlusu sıfatı ile çalışanın bu kez eğitim alması gerekecek. D Sınıfı olan kişilerin özellikleri de şu şekilde olmalı:

Kimyasal arıtım yapılıyor tesiste.
Ön arıtım ve kirlilik sınır değerleri sağlanıp organizenin kendi arıtma tesisine kanalizasyon bağlantısı ile deşarj ediliyor.
Hangi sınıf tesis olduğumuz konusunda şüphelerim var :)

Bilgi eksik verilince, yönlendirme yanlış oluyor :) Yönetmelik ekinden sınıfınızı teyit alabilirsiniz. Ona göre yönetmeliği yorumlayabilirsiniz.

Yönetmelikte geçen "münferit sanayi atıksu arıtma tesisleri" derken alıcı ortama deşarj eden tesisleri kapsıyor olarak yorumluyorum ve sizin gibi ön arıtma tesislerinin bu kapsama gireceğini düşünmüyorum.

Merhabalar, bizim de ön arıtma tesisimiz mevcut (kanalizasyona deşarj ediyoruz ) ve daha önce bakanlığa sorduğumda sizin için gerekli değil demişlerdi , isterseniz en sağlıklı bilgi için bakanlıkla görüşün

Merhabalar;
2. sınıf düzenli depolama sahamızda 96 m3/gün kapasiteli sızıntı suyu arıtma tesisimiz var,
Tebliğdeki tesis sınıflandırmalarının tanımları 'sanayi tesisleri' olarak verildiğinden Tebliğ kapsamına girip girmediğimizden emin olamadım,
Yorumlarınız nelerdir?

Benim yorumum; deşarj noktanız alıcı ortamsa tebliğ kapsamındadır.
Tebliğ'de 2 ye ayırmasının sebebi nüfus bazında ve debi bazında listeler oluşturup bu listeleri arıtma tipine göre ayırmak.
Düzenli depolama sahasında nüfus bazında hesap yapmayacağınız için bence endüstriyel tabloda prosesinize göre incelemelisiniz.

Bu arada çöp sızıntı suyunu alıcı ortam standartlarına getirmekte, ne biliyim :koptum: :koptum: öyleyse, helal olsun??