• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Arıtma tesisi işletmesi

Ender Cengizhan

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi
OSB bünyesindeki arıtma tesisimiz işletmesi şuan yüklenici firma da. 5 Ay sonra işletme OSB olarak bize devredilecek. Kendi işletme ekibimi oluşturacağım. Kuracağımız ekipte organizasyon şeması için nasıl bir yol izleyebilirim. Hangi meslekten personellerin olması lazım. Bu konu hakkında yardımcı olabilecek var mı ?

Endüstriyel ve Evsel nitelikli bir atıksuyumuz var ve bunun da neticesinde tabi olduğumuz deşarj standartları var. Bu işin mutfağında yani laboratuvarında başladığını düşünürsek nacizane düşüncem şöyledir;
1- Numune alma şartlarını bilecek ve numuneyi aldıktan sonra laboratuvarda ilgili analizleri yapıp raporlayabilecek laboratuvar çalışanları,
2- MCC pano, PLC ekran, alçak gerilim, yüksek gerilim gibi elektrik işlerinden anlayabilecek elektrik ekibi çalışanları,
3- Mekanik parçaların, motorların, rulmanların, bakım, kaynak-onarım ve yağlama işlemlerinden mekanik ekibi çalışanları,
4- Tesis ekipmanlarının ve dengelerinin monitorize edldiği sistemler (scada gibi) var ise, bunları izleyebilecek hatta dijital sistem bakımı yapabilecek yazılımcı bir sistem operatörü,
5- Tesis içerisinde arıtım sonrası oluşan atıkların kaynağında ayrı toplanmasını sağlayabilecek ve tesisten uzaklaştıracak, mevsimsel şartlara göre tesis çevre düzeni yapabilecek bir temizlik ekibi,
5- Üstteki bütün takım arkadaşlarının verilerini ortak bir paydada buluşturabilecek, gerektiğinde ilgili kamu/özel kurumlara OSB'yi temsilen ilgili konuda usulen cevaplar verebilecek, arıtma veriminin en verimli olduğu işletme şartlarını saptayıp koruyabilecek, sadece müdür veya işletmeci değil aynı zamanda Lider misyonu olan bir işletmeci Çevre Mühendisi ile sorunu çözebilirsin.

Not: Çevre Görevlisi değil Çevre Mühendisi :)

1-Kuracağınız ekibin limiti nedir? Ona göre kritik olan personellerden seçmek gerekecektir.
2-Kurulacak ekip yalnızca çevre sistemleri ekibi midir?
3-Ekip vardiyalı mı çalışacaktır?

Vereceğiniz yanıtlara istinaden daha net bir şekilde öncelikli teknik ekibi belirleyebileceğimizi düşünüyorum..

@Fatih D. Çok teşekkür ederim sağolun

@sevinç bozkurt benim tesisim 6000m3/gün debili bir tesis. Oluşturacağımız ekip vardiyalı çalışacak. Çevrecmühendisi olarak ben varım diğer personelleri de nasıl oluştırabilirz

Ender bey,

Vardiyalı çalışacak ekibinize 1 makine teknikeri ve 1 elektrik teknikeri dahil etmenizi öneriyorum. Diğer çalışan çevre teknikeri olabilir. Elektrik ve makine teknikeri dahil etmenizi önerme nedenim 6000 m3/gün'lük bir tesiste malesef elektriksel ve mekaniksel problemler yaşayacak olmanız ve buna istinaden arızaya anında müdahale edebilecek çalışanları kendi biriminizde bulundurmanızın sizlere yarar sağlayacağını düşünmemdendir. Böylelikle arıza duruş süresi ve maliyet daha kısa tutulur (dışarıdan destek almak yerine)

Tşkler,