• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Arıtma çamuru

Muhammed ÇAM

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
İSKİLİP BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Merhaba arkadaşlar. Atıksu tesisimden ilk defa aldığım çamur kekini artık alamıyorum. Kullandığım polielektrolik katyonik bir kimyasal. Yaklaşık kasım gibi çamur çektirmiştim. O günden bugüne daha yeni çalıştırdım belt presi ama toplamda üç el arabası kadar anca alabildim ilk aldığımda iyi geliyor yoğun oluyor ama sonrasında bildiğin su geliyor siZce ne yapmalıyım ?

Merhaba. Çamuru nereden çekiyorsunuz? Son çökeltim mi? Çamur yoğunlaştırma mı? Polielektroliti nerede dozluyorsunuz? Karıştırıcı var mı? Bir de çamuru hangi tür pompayla alıyorsunuz? Dalgıç mı? Monopomp mu? Cevaplara göre yorum yapmaya çalışalım.

Çamuru son çökeltimden çekiyorum. Polielektroliti tankla hzırlayıp monopompla çamur tankına (karıştırıcıya) gönderiyorum ordan beltprese geliyor

Giriş parametrelerinde bir değişiklik var mı? Aynı sorun bende de olmuştu üretim yeni kimyasal denediği için çamur alamamıştık.

Çamur tankında flok oluşuyor mu? İyi flok oluşmuyorsa poli dozajını veya markasını değiştirerek deneyebilirsiniz. Bir de son çökeltimden alınan çamur önemli. Anladığım kadarıyla çamur yoğunlaştırma yok. Son çökeltimden çekildiğinde bazen çamur yerine duru fazın geldiği oluyor. Çamurun aşırı sıkışması ya da havuz zeminine takılması nedeniyle... Zaten yazdıklarınız da bunu destekler görünüyor. Geçici çözüm olarak birkaç dakika çamur alıp sonra tekrar havuz dibinde çamurun yoğunlaşmasını bekleme, sonra tekrar birkaç dakika alma şeklinde bir sistem deneyebilirsiniz.
Bir de çamur alımı için bu kadar uzun süre beklemek pek uygun değil. Gerekirse her gün alın ama az alın.

@Mustafa Bolat vanalar açık zaten bi sıkıntı yok akm düşük seviyede geliyor polielektrolit aynıydı hep son üç seferde çamur miktarı düşük geliyor

@Mustafa Bolat tabikide işlemler bitince tank boşaltıp temizlenip keçeler iyice yıkanıo felan üç saat temizlik işi oluyo tertemiz bırakıoruz orayı

@Gülce Somaklar valla en son 1000 de 700 civarıydı O işlemi yaptık yaklaşık bi iki üç saat bekledik iyice çamur çöktü ama ilk onbeş dakıkadan sonra gene aynı durum oluşuyor

@hakanme teşekkur ederim bunu uygulayacağım