• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Andezit işleme

Talip Gümüş

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Ocak 2015
Firma
Şahin Madencilik
Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği eklerinde mermer işleme tesisleri için verilen sınır değer, örneğin andezitle ilgili yapılan işleme için de geçerli midir? Fabrikada andezit için kesme işlemi vs. yapılıyorsa bu fabrika çevre iznine tabi olur mu?
 
@Talip Gümüş

"Ek-2 / 2.19 Kapasitesi 20.000 m3/yıl ve üzerinde olan mermer işleme tesisleri."
Endüstriyel anlamda “mermer”; kesilip parlatılabilen her cins taş mermer olarak kabul edilmektedir. Taşın cinsi ve içeriği ne olursa olsun büyük ebatta blok elde edilebilme, kesilme ve cilalanma gibi özellikler göstermesi, o taşın mermer olarak kabul edilmesine kafi gelmektedir.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


eğer andezir parlatılabilen bir taş ise bu kapdamda değerlendirilebilir.


Ek-2 / 2.18 Üretim kapasitesi 200 ton/gün ve üzeri olan ve Maden Kanununun I.Grup a ve b, II.Grup (kireçtaşı dahil), IV.Grup, V.Grup’larında yer alan madenlerin ve cüruf ve molozların kırılması, öğütülmesi, elenmesi için kurulan tesisler.
eğer andezit maden kanununun bu gruplarında ise de bu maddeye girebilir.
 
Böyle bir tesisim var andezit ocağı ile işleme tesisi farklı adreslerde,
Ocak ek-2 2.18 ( yeni yönetmelik 2.17) kapsamında değerlendirildi.
Ocak için ekpertiz raporu aldık, 200 ton/gün altında olunca çevre izninden muaf oldu.

Şimdi
- Ocak ve Tesis ayrı ayrı mı değerlendirilecek ? Alınan muafiyet ocağı kapsıyor bizim anlaşmamız ocak ile atölye bizi bağlamaz mı diyeceğiz yoksa entegre olarak alıp muafiyet ikisinide kapsar mı diyeceğiz ?
- Bütün bilgi/belge işlemler ocak üzerinden yürütüldü. il çevre de denetimlerini incelemelerini hep ocağa yaptı.
- Aylık değerlendirme tutarken atölyeden bahsetmeli mi ?
- Atölyede andezit işleme sırasında su kullanımı oluyor ve netice de bir atıksu oluşuyor bu atıksu ile ilgili ne yapılabilir. ?
Mevcut durumda oluşan atıksu prosese geri çevrim yapılarak tekrardan kullanılıyor ?
Bu geri dönüşüm için Beton santrallerinde , Kum yıkama - eleme tesislerinde olduğu gibi Teknik uygunluk raporu almaya gerek var mı ?

Acil yorumlarınızı bekliyorum ..

yokmu cevap verecek bir arkadaş ?

Dünden bugüne bir cevap yazılmamış .. Yok mu bir fikri olan ?
 
Recep Bey

-Ocak ve tesis farklı adreslerde yer alıyorsa her ikisi içinde ayrı ayrı işlem yapmanız gerekiyor. Aynı adres veya ruhsatta yer alsaydı entegre gösterebilirdiniz. Bu durumda tüm işlemleri her ikisinide kapsayacak şekilde yapmanız gerekiyordu.
-Firma ile sadece ocak için anlaşma yaptınızsa ve sözleşmenizde buna göre düzenlendiyse zaten resmi olarak tesisin çevre görevlisi/danışman firması değilsiniz demektir.
- Andezit işleme tesisi mermer fabrikası olarak kabul ediliyor mu? önce bununla ilgili görüş alın veya sitede daha önce bu konuda Bakanlık/ ilçevreyle görüşenler varsa yardımcı olabilirler. Andezitle ilgili pek bilgim yok.
-Atıksu Arıtma /Derin Deniz Deşarjı Tesisi Proje Onayı 2014/7 genelgesine göre tesiste arıtılan suyun geri kullanılabilirliğine ilişkin üniversiteden rapor almanız gerekiyor.
- Ayrıca ek-2 listesi 9.11 maddesinide incelemenizi öneririm
 
Üst