• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj Bilgi Sistemine Fatura İşleme

Tuğçe U.

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Güzeller Kağıtçılık ve Ambalaj Atıkları Toplama Ayıklama Tesisi
Merhaba, ben fatura işleme konusunda sorun yaşıyorum.Bununla ilgili bir paylaşım yapılmış ama tam aradığım cevabı bulamadım.Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Dışarıya gönderilen veya tesise alınan malzemenin hem faturası hem irsaliyesi olabilir mi ? Öyle bir durumla karşılaşırsam sisteme hangisini işlemem gerekir?
Makbuz numarasına ne yazmam gerekiyor, belge no / irsaliye no?
Bir de fatura ve irsaliye tarihleri farklı olursa hangisini baz almam gerekir?

Tuğçe U.Merhaba Üstadım,

Atık üreticisinden almış olduğunuz atıklara veya göndermiş olduğunuz ürünlere istinaden irsaliye kesebilirsiniz. Atık veya ürün yolda gittiği zaman çevirme olunca kanıt görmek isterler. Daha sonra en geç 1 hafta içerisinde fatura kesilir ve sizin beyanlarda esas almanız gereken bilgiler faturadadır. Bazı firmalar irsaliye kesmeden irsaliyeli fatura düzenler. Sizin faturayı baz alarak beyan yapmanız gerekir.

Olgaç SürmelihindiO zaman irsaliyeyi geçici fatura olarak düşünebilir miyiz?Makbuz numarası dediği de fatura numarası oluyor öyle mi?
Ben yeni mezun olarak başladım işe ve yanlış yapmamak için önceki girilen bilgilere bakıyorum EK-7B kısmı var ya orada tesise alınan malzemelerin temin edildiği yer soruluyor ama bizim il bilgimiz yazılmış bu yanlış değil mi ?
Sonra EK-7C kısmında da gönderdiğimiz firmayı lisanslı GDT olarak işaretlemişler ama şimdiki faturalarda ben işaretleyince aradığım firma ismi çıkmıyor.Acaba lisansları mı bitti ki bilemedim

Tuğçe U.Makbuz numarası olarak fatura numarası girebilirsiniz. Temin yöntemlerinde ise eğer atık aldığınız yer sanayi bölgesinde yer alıyor ise sanayi bölgesi olarak seçebilirsiniz. Almış olduğunuz ambalaj atıklarını geri kazanım lisansına sahip firmalara göndermeniz gerekir. Sistem üzerinde bazen harflerden dolayı çıkmayanlar. Örneğin firma ismi kıratlı plastik olarak geçer ama sistemde kiratli olarak gözükür. Bir de böyle deneyin.

Merhaba, toplama ayırma tesisinde çalışıyorum. elimdeki geri dönüştürülemeyecek olan atıkları yakma tesisine gönderdim. ve stoğumdaki ambalaj kodlardan çıkış yaptım. ambalaj bilgi sistemine işleyeyim derken firma orada çıkmadı. firma ile görüştüm geri dönüşüm değil geri kazanım lisansları varmış. ambalaj bilgi sisteminde verildiği yer sekmesinde bu çıkmıyor. Bana bir yardım eli :)) bu işin içinden nasıl çıkacağım?