• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj Bilgi Sistemi

Halil A.

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
KALTUN MADEN
Merhaba arkadaşlar, ambalaj bilgi sistemi için danışmanlığın yaptığımız tesisten gekap ve 2020 ambalaj alım bilgilerini istedik ama gekap a yapılan bildiriler ile alınan ambalaj alım rakamları arasında çok fark var bu ambalaj bildirimini nasıl yapmam gerekiyor? Gekap bildilerini mi referans alalım bu sefer dönem stoğu çok fazla olması gerekicek? Nasıl yol izlemeliyim yardım olabilirseniz? TEŞEKKÜRLER

GEKAP ile Ambalaj bildirimini aynı olacak şekilde yapabilirsiniz. Dönem stoğunun fazla olması sizin için neden bir sorun teşkil ediyor? Ambalaj alım verisi dediğiniz nedir? Biraz daha açabilir misiniz?

Gekap ile ambalaj bildirimi aynı değil diye söyledik defalarca. Siz Gekap kısmında ithal ettiğiniz bir şeyin de ambalajını giriyorsunuz. İhracatı hiç girmiyorsunuz. Atık ambalaj bildiriminde ithal gelen bir ürünün ambalaj bilgisi girilmiyor ama ihracata dair bilgi bölümü var vs.

Önceki cevapları görüntüle…
Hüseyin Can CeylanBen hala temin edilen ambalaj, ambalaj bildirimini etkilemez diyorum. Ambalaj bildiriminde piyasaya süren bildirimi yapacaksınız bu sene belgelendirme de yok. Dönem sonu stoğu değişir sadece bu da bir sorun teşkil etmez.

Gelelim GEKAP'a piyasaya sürdüğünüzü sisteme girdiniz ithal ettiğinizi girdiniz. Bunlar ambalaj beyan sistemi ile uyuşuyor mu?

Hüseyin Can CeylanBeyan yapılacak ambalaj miktarını, stoğu eritmek için danışman arkadaşlar düzenlerdi eskiden. Belgelendirmede düşük göstermek, atık olarak çıkış yapmak vb gibi. Stoğu takip etmek son bir kaç yıl öncesine kadar doğru bir hareketti ancak şu anda stoğu biz de kendi elimizle giriyoruz. Bir önceki yıl ile aynı olup olmaması bile çevre mühendisinin veya beyanı yapanın insafına kalmış. Sistemde otomatik kontrol kalmamış. Stoğunuzun takibi salt piyasaya sürenlerde yine hiç bir işe yaramaz. Ek-7 veya Ek-8e tabi tesis iseniz Motat kayıtlarından ötürü sizi sorumlu tutarlar ama başka türlü ne Gekap'ta ne de belgelendirme sizi buna zorlayabilirler.

EK-7'ye tabi bir tesis GEKAP 'a dahil mi beyan verecek mi?

Arkadaşlar Merhaba;
TAT ve GKT yapan tesis için ambalaj bilgi sistemini eçbs üzerinden ekledim yalnız uygulamaya girdiğimde sistem beni dışarı atıyor.

Son düzenleme:

Ekli dosyalar

• 20210301_201234.jpg
    20210301_201234.jpg
    114.6 KB · Görüntüleme: 18