• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

ambalaj beyanı

hande aydın

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
yok
merhaba arkadaşlar ,
Danişmanlığını 2 aydır yapmış olduğum firmaya daha önce ambalaj beyanı yapılmamış . Öğrendiğim kadarı ile bizim daha önceki arkadaşlara ürünlerin ambalaj iie sarıldığı söylenmemiş. Ben saha ziyareti yaptığımda da kutulara bırakılıyordu .İl çevre geldi denetim de yaptı bir şey sormadılar ilerde sıkıntı olur mu ? böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu aramızda

Şerife Hanım merhaba;

ticaret yaptığınız firma ürün yaşam boyu döngü nedeniyle firmanızın yasalara uyumu değerlendirmek istemiş olabilir ve bu maddelerden biri ambalaj beyanı olabilir. genel olarak soru listelerinde ambalaj beyanı var yok yerine; Ambalaj Beyan Şifresi, Çevko Kodu vb. şeklinde isteyebilirler. buradaki amaç Ambalaj Bilgi Sistemine kaydınız var mı yok mu onu değerlendirmektir. talep eden firma şifrenizi değil Ambalaj Bilgi Sistemi kullanıcı adınızı talep etmiş olabilir.

Ambalaj bilgi sistemi kaydınız var ise bu kullanıcı adı beyanınız ön sayfasında Ek-5 A kısmında; yok ise Vergi Dairenizin bağlı bulunduğu İl Çevre Müdürülüğüne Entegre Çevre Bilgi Sisteminizi aktifleştirerek talep etmelisiniz. Entegre Çevre Bilgi Sistemi ile yeni açılan firmalara TC kimlik numarası ile giriş yapılabilmektedir. Bu firmalar içinde TC kimlik numaralarını vermemeniz beyanı yaptıysanız beyanınız iletmeniz sizin için yeterli olabilir.

@H. Pınar Çulha @Oğuzhan Keskin
bakanlıktan şifreyi aldım. Fakat vermedik Firma sahibinin E-devletten sisteme girip istediğiniz bilgileri vereceğini veya firma sahibi kabul ederse kısıtlı kullanıcı açarak yetkili kılabileceğimizi söyledim. bi daha dönüş olmadı.:) Nedeni konusunda sözleşme koşulu olarak koymuşlar onlarında çok bilgileri yoktu yani :)

@şerife022 Herşey sistemden alınabilir, elektronik veya basılı halde sunulabilir. Bu tarz paylaşılmaması gereken bilgileri istemeleri etik dışı zaten. Sizin adınıza sevindim, iyi çalışmalar dilerim?

Merhaba Arkadaşlar;
Piyasaya Süren Firmalarla ilgili olarak
1. Geri Kazanım Katılım Payları
Geri Kazanım Katılım Payları Piyasaya Süren Firmanın ürünü piyasaya sürdüğü / ithal ettiği tarihi takip eden ayın 24. günü sonuna kadar beyan edilecektir.
Bu konu ile ilgili bir gelişme var mı ?Tekrar yetkilendirilmiş kuruluşla çalışmamız gerekecek mi?
2019 yılı için sözleşme süresi bittiği için yeni bir sözleşme yapılmadı bu konuda hangi yol izlenir?2020 yılında yapılacak olan beyanda yetkilendirilmiş bir kuruluş ile çalışmadığı tespitinde ne gibi sıkıntılar ortaya çıkabilir?

Merhaba Emel Hanım,

2020'de de görünen o ki YK'lar ile çalışmamız gerekecek. Diğer sorunuza gelecek olursak; eskiden 3 yıl peşpeşe belgelendirme yükümlülüğü yerine getirilmezse ceza uygulanıyordu. Ama 2017'de çıkan yönetmelikte 3 yıl ibaresi yok. Dolayısı ile aslında yıl be yıl yapmak gerekli gibi algılıyorum. 2020 yılında yapacağınız belgelendirmede, geçmiş yılı da aradan çıkartabilirsiniz.

@Cem Yılmaz 2020 de yk larla çalışma düşüncene pek katılmıyorum eski bir yk çalışanı olarak.
çevre kanunu çıktığı ve çıkığı süre zarfında geçerli olduğu için artık geri kazanım katılım payı adı altında bağlı bulunan vergi dairelerine bildirim ve ödeme şeklinde gerçekleşecektir benim düşüncem olarak.
yoksa kanun ve yönetmelik ters düşer buda pek hayırlı olmaz herkes için.

@Hüseyin Can Ceylan 2019 başında sizinle aynı düşünüyordum ancak yıl sonuna yaklaştıkça İl Müdürlükleri beyanı bu yönde. "Biz de emin değiliz ama eski sistem gibi bu sene de belgelendirme yapılacak gibi" dediler. Bekleyip görelim.

@Cem Yılmaz il müdürlükleri hep zaten yanlış beyandan tüm meslektaşları yanıltıyorlar.Kanun mart ayında yayımlandı agustos eylül ayında il müdürlükleri böyle bir kanunun yada geri kazanım katılım payı diye bir kelime tamlaması bile duymamışlardı.Bana kalırsa ambalaj atıkları kontrolü yönetmeliği 2017 sonunda olduğu gibi revize edilerek 2020 yılına hazırlanacaktır.Dediğim gibi yapılmazsa sıkıntı yaşanır hele de devletin bu kadar çok nakit paraya ihtiyacı varken.Bahsettiğimiz rakamlar yıllık 4-5 milyar tl ye çıkabiliyor.

@kubraeren Normal şartlarda evet ama komple belgelendirme de kalkabilir. Henüz bir açıklama yayımlanmadı. Sn. Birpınar'ın açıklamalarından yola çıkarak yorumlama yapıyorum.

Merhabalar,
Ambalaj Beyanı yaparken (Piyasaya süren) EK-5 PS Bildirimlerinden olmuyor mu? Beyan işlemi yapacağım ama boş sayfa çıkmıyor? Nerede hata yapıyorum? ?‍♀️ ?