merhabalar;
önünde 4 seçenek var.
1. ya bir firmayla sözleşme yapacaksın. yeni formata göre ambalaj atıkları yönetim planı hazırlayıp bakanlığa göndereceksin. yönetim planı onaylandıktan sonra çalışmalarınızı birlikte yürüteceksiniz.
bu çalışmaların içinde konutlara kapıdan eğitim çalışmaları, okullarda geri dönüşüm üzerine eğitimler, her ayın ilk haftası bir önceki aya ait geri dönüşüm miktarlarını çevre il müdürlüğüne bildirilmesi, 6 ayda bir gelişim raporlarının hazırlanması, konteynır noktalarının belirlenmesi ve bu noktalara belli aralıklarda rutin denetimlerin yapılması, pilot yerleşim noktaları belirleyerek buralardaki katılımın gözlenmesi vb. gibi bir çok çalışmaları birlikte yürütebilirsiniz.
ya da 2. bir yol bu işi belediye olarak sizin yapmanız. bunun için ayrı bir araç, bir kaçtane personel bir biriktirme yerinin ayarlanması ( geçici depolama alanı yönetmeliğe göre yer için lisans alınması gerekiyor.) mavi geri dönüşüm konteynırlarının satın alınması yine yönetim planının hazırlanması ve yukarıda saydığım bütün çalışmaları tek başınıza yapmanız gerekiyor. aynı zamanda topladığınız geri dönüşümlü malzemelerin ilgili geri dönüşüm tesislerine taşınması da sizin sorumluluğunuzda.
3. yol ise; birlik üyesi iseniz bırakın birlik yapsın sizden istenen bilgileri onlara verin entegre ambalaj atık yönetim planı oluşturulsun. gelsinler nasıl toplanması gerekiyorsa o şekilde toplasınlar.
4. yol ise; ihaleye verin. çevre il müdürlüğüyle görüşün size bu konuda yardımcı olacaklardır. bu konuda bir fikrim yok yanlış yönlendirmeyeyim.
tavsiyem 1. seçenek ama yeni yönetmeliğe göre belediye ile sözleşme yapılması zorunluluk olmaktan çıktı. yine de bir ihtimal firma bulursanız kaçırmayın.