• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj atığı toplama ayırma

EMİRE BEYZA MERT

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Ekim 2017
Şehir
İstanbul
Firma
Çevre Mühendisi
Merhabalar, tehlikesiz atık toplama ayırma ve ambalaj atığı toplama ayırma tesisine yeni işe girdim. Ambalaj atığı toplama ayırma için lisans almaya çalışıyoruz. Bunun için ordaki yardımcı çevre mühendisi bana bir liste verdi. Çel görüşü, kapasite raporu vs. gibi. Bir de tabelalar yazıyor. Acaba tabelalarla ilgili bilgisi olan var mı?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
notherMerhaba Üstadım,

Öncelikle yeni işiniz hayırlı olsun. Ambalaj atığı toplama ayırma lisansı ve tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi süreçlerini birlikte yürütebilirsiniz. Hatta tehlikesiz atık toplama ayırma belgesini almak lisansa göre daha kolay diyebiliriz. Tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi için fiziksel şartları sağladıktan ve gerekli belgeleri tamamladıktan sonra dilekçe ile başvuru yapabilirsiniz. Ambalaj atığı toplama ayırma lisansı için ise entegre çevre bilgi sistemi üzerinden başvuru yapmanız gerekir. Öncelikli olarak tabelalar derken; alacağınız atık kodlarını içerir. Bu atık kodları için ayrı ayrı tabela yaptırmanız ve atıkları depolayacağınız alanlara ayrı ayrı asmanız gerekir. Bunun yanında atık kabul alanı, ayrıştırma alanı gibi levhalar yaptırmakta faydalı olur. Bu levhaların amacı hangi atık cinsi hangi kodun altında depolandığını görmek için yapılır (Örnek tabela aşağıda yer almaktadır).

Size verilen listede belirtildiği gibi öncelikli olarak ÇED görüşü sormanız gerekir. Zaten toplama ayırma işi yapan firmalar ÇED kapsam dışı yazısı alırlar. Daha sonra kapasite raporu,ticaret sicil gazetesi gibi belgeleri çıkarmanız gerekir. Tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi alınması işlemlerinde gerekli olan belgeler için bağlı bulunduğunuz ilin Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile görüşebilirsiniz.

Aşağıda yer alan linkler belge ve lisans sürecinde size destek sağlayacaktır. İncelemenizi tavsiye ederim. Yine takıldığınız bir nokta olursa elimizden geleni yaparız. İyi çalışmalar. :)

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Ambalaj Atığı Toplama Ayırma,-Geri Kazanım ve Tehlikesiz Atık Geri Kazanım Çevre Lisansı İşlemleri


1605441062883.png
 
Önceki cevapları görüntüle…
Merhabalar;
toplama ayırma lısansı olan fırma faturada adet olarak ambalaj atığı ıbc tank olarak 150102 koduyla atık alıyor bunu ambalaj bılgı sıstemıne gırısını nasıl yapcak veya yapcakmı? ambalaj bılgı sıstemınde kg olarak gırılıyor sadece daha once beyan yapan arkadaslar var ıse yardımcı olabılır mı .
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
kkmIBC tanklar tehlikesiz amb atığı olmadığı için amb atığı sisteminde bulabileceğin bir atık türü değil. Ya hiç bildirmeyebilirsin yada en yakın (ör plastik ambalaj) ambalaj atığını seçerek bildirebilirsin. Her türlü zaten mevzuatı çiğnemiş oluyorsunuz.
 
  • Beğen
Tepkiler: kkm
ıbc tankları normalde tehlikeli atık oluyor. Ama tesis yetkilileri bunlara pek bakmıyor maalesef. 1 adet ıbc tankını tartın kaç tane alıyorsanız çarpın toplam kg olmuş olur oda. Ya da artık kantara girmesini söyleyin aracın net kg sini öylede öğrenebilirsiniz.
 
Üst