• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj atiği toplama ayirma tesisleri belediyeler ile nasil anlaşma yapabilir?

nazlı yenigüllü

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
karalar kağıt ambalaj nak.inş.san.ve tic. ltd. şti.
Arkadaşlar merhaba;
Ambalaj atığı toplama ayırma tesisinde çalışmaktayım. çalıştığım tesis 1500 m2 ve eski taslağa göre 100.000 e kadar olan nüfusa hizmet edecek ayırma faaliyetinin yürütüleceği tesis olarak belirtilmekte.
Yeni taslakta 3. tip tesislerden bahsedilmemekte ve en az 2000 m2 den söz edilmekte.
Benim sormak istediğim şu; ben nüfusun müsaade ettiği ilçe belediyesi ile anlaşma yapmak istiyorum fakat yeni taslak 2018 de yürürlüğe girdiğinde belediye ile metrekare sıkıntısı yaşar mıyım? yani anlaşma yaptığım ilçe belediyesi sözleşmeyi fesh edebilir mi? ve geçici madde olarak şöyle yazıyor taslakta
Mevcut çevre lisanslı tesisler
GEÇiCi MADDE 1– (1) Bu Yönetmelik yürürlüğe girmeden önce ambalaj atığı toplama ayırma, ambalaj atığı geri dönüşüm/geri kazanım konularında Bakanlıktan çevre lisansı almış tesisler lisans sürelerinin sonuna kadar faaliyetlerine devam edebilirler. Söz konusu tesislerin Çevre izin ve Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde yeni durumları doğrultusunda yenileme sürecini başlatmaları gerekmektedir. Lisans yenileme işlemlerinde bu Yönetmeliğin 29 uncu maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan yer seçim kriteri aranmaz.

benim bu maddeden anladığım lisans süremin sonuna kadar yönetmelik şartlarına uyumumu sağlamam gerekmekte. anlaşma yapacağım belediyenin zorluk çıkarabileceği noktalar var mıdır?
bir de ilçe belediyesi ile anlaşma, çalışma şartları tam olarak nelerdir?

Nazlıcım merhaba,
Sen şu anki şartların ile 2017 için evet bir belediye ile anlaşırsın ve şu an mevcut taslaktaki şartları sağlamazsan lisans sürenin bitiminde belediye seninle ya çalışmayı bırakacak yada siz tesisinizin şartlarını yürürlükte olan yönetmeliğe göre düzenleyeceksiniz. Taslağı doğru yorumlamışsın bende seninle aynı fikirdeyim ancak şunu söylemek istiyorum; çalışmak istediğin belediye seninle anlaşma için masaya oturduğunda 2018 de yönetmelik değişecek 2000 metre kareden küçüksünüz mevcut şartalarınızı buna göre düzenlemeniz gerekir diyebilir, bu tamamen belediyenin tutumuna bağlı diye düşünüyorum. Ufak bir not daha son çıkan taslak üzerinde de düzenleme yapılma ihtimali büyük çünkü 2016 tarihinden bu yana yanlış hatırlamıyorsam bu çıkan 3.taslak, yönetmelik yürürlüğe girmeden tesisini buna göre düzenlemen de mantıksız o yüzden belediyenin görüşü bu çerçevede önemli diye düşünüyorum. @nazlı yenigüllü

@nazlı yenigüllü anlasma yapmadan önce bunu beledıye ıle konusmanız cok faydalı olacaktır .@büşra demirci dediği gibi kesınlesmemıs bır sey ıcın kendınızı sımdıden ayarlamayın .tabıkı tedbır her seydır.
bızım beledıye ıle olan anlasmamız onumuzdeı ay duzenlenecek .bunu beledıye ıle gorusukten sonra sıze daha ayrıntılı ve kesın bır cevap verırım ınsallah .

sunuda merak edıyorum bız normalde beledıyeyle ucretsız olarak anlasma sagladık fakat beledıye ıhale olarak anlasma yapmak ıstıyor ? bununla ılgılı bır fıkrı olan var mı ya da dıkkat edıleblecek bır durum ?..

@mahsunGS şöyle söylemek istiyorum, evet eninde sonunda herkesin belediyesi bir kaç yıl içerisinde ihaleye gidecek eğer belediye ile anlaşmak ve bölgenin geri kazanımını toplamak isteyen rakip firmanız var ise bu rakip firmada belediyeye şu kadar bedel vereyim ve ben toplayayım derse sizde işi almak istiyorsanız tabiki üstüne bedel vereceksiniz ancak rakip firma söz konusu değil ise belediyeniz bir kaç firmadan teklif isteyecek onlar bedel alarak toplama yapmacaklarını siz ise bedelsiz toplayacağınızı beyan edeceksiniz böylece ihaleyi belediye size verecek

Çok teşekkür ederim @büşra demirci . anlaşma yapmak istediğim belediye ile konuyu detaylı görüşüp şartları öğrenip mevcut taslağı da tartışıp kendimizi ona göre hazırlamamız gerekecek.
@mahsunGS teşekkür ederim yorum için. önümüzdeki ay belediye ile düzenlenecek anlaşmayı paylaşırsan sevinirim.

Önemli olan belediye ile anlaşma sağlandıktan sonra belediye o bölgede ki fabrikalara ben x firmasıyla anlaştım bundan sonra atıklarınızı o firmaya vereceksiniz diyebilecek mi dese bile bunu yaptırabilecek mi?

onlar dsunmez bızım dusunmemız lazım. fesh edılecek bır sey olursada oda bızım anlasmamız olur bızım kaybımız olur beledıyenın degıl .beledıye ıllakı yaptıraacak bırılerını bulur .herseyı konusup ayarlayıp bunları madde seklınde sozlesmeye eklemek daha verımlı olur

@Serkan Çiçekay yaptırıyor . anlasma saglandıktan sonra her zaman destek saglıyor yardımcı oluyor beledıye bu konularda

@Serkan Çiçekay merak ediyorum belediye sınırları içinde kalan bütün fabrikalara resmi yazı çıkarıp anlaşmalı olduğum lisanslı tat firmasına atıklarınızı vermek zorundasınız diyen bir belediye varmı ? ki yeni çıkan son taslakta artık bakanlık gdt 'yede atıklarını verebilirsin derken....

var var .en azından benım anlasmalı oldugum beledıye yapıyor bunu .gereklı yazıları butun ısletmelere gondermeden oncede anlasmalı oldugu tat fırmalarıya gorusme sagladı .fıkırlerımızı aldıktan sonra yazıyı gonderdı@büşra demirci

Taslak da böyle bi madde varken belediyelerin bu konuda yaptırım yapabilmeleri zor gibi duruyor. Hayırlısı inşallah.