• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj atığı toplama ayırma tesisine alınacak atıklar

Büşra Keyis

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Adana Geri Dönüşüm
Arkadaşlar Merhaba; ambalaj atığı toplama ayırma tesisine hastanelerden çıkan içi bir miktar dolu flakonlar alınabilir mi?

Alınamaz tıbbi atığa girmesi lazım atık kod listesinden araştırınız. Ama diyaliz bidonları plastik ambalaj atığı diye alınabiliyor.

38 - Flakonlar tıbbi atık mıdır?
Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği’nde kullanma süresi dolmuş veya artık kullanılmayan, ambalajı bozulmuş, dökülmüş ve kontamine olmuş ilaçlar, aşılar, serumlar ve diğer farmasötik ürünler ve bunların artıklarını ihtiva eden kullanılmış eldivenler, hortumlar, şişeler ve kutuları farmasötik atık olarak tanımlanmaktadır. Farmasotik atık ise Yönetmeliğin Ek 2 Sağlık Kuruluşlarından kaynaklanan atıkların sınıflandırılması tablosuna göre tehlikeli atıklar sınıfına girmektedir. Bununla birlikte, Atık Yönetimi Genel Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin Ek-IV atık listesinde 150110* atık kodu, Tehlikeli maddelerin kalıntılarını içeren ya da tehlikeli maddelerle kontamine olmuş ambalajlar olarak tanımlanmaktadır. Bu kapsamda kontamine olmuş flakon cam ambalajlar, muhtemel tehlikeli atık olarak kabul edildiğinden Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği hükümlerince toplanıp bertarafının sağlanması uygun görülmektedir.

@Büşra Keyis
Merhaba, flakonlar tıbbi atiga girdiği için ambalaj atiklari lisansina sahip tesisler alamaz. Benim ailem klinik işletirken tibbi atik alan firmalara verirdi.

Arkadaşlar merhaba, bugün ambalaj atığı geri kazanım lisansı olan bi firma bizi arayarak tesisimizde oluşan kağıt ve naylon atıkları belgelendirme kapsamında size vermek istiyoruz, fakat sizin bize fatura düzenlemeniz ve atıkları size verdiğimize dair yazı imzalamamız gerekiyor dedi. karşıdaki kişiye belgelendirme konusuna tam hakim olmadığım için sağlıklı bi cevap veremedim. Biz ambalaj atığı toplama ayırma ve geri kazanım tesisiyiz. Bu konuda arayan kişiyle nasıl bi yol izlemeliyim?

@g_kılıc bakanlık onayı olmadan teslım alamazsınız .bakanlıkla konusup gereklı bılgılerı almalısın .bakanlıgın verecegı bır onay oldugu ıcın genel olarak neler ısteyebıleceklerını bılmıyorum .fakat sız ıkı gerı kazanım tesısı olarak bırbırınıze bakanlık onayı almadan atık gonderımı yapamazsınız .siz suanlık sadece bakanlık onay ısını halletmeye calısın .en saglıklı fıkırlerı onlardan alırsınız ınsallah

@Olgaç Sürmelihindi olgaç abi bu konuya daha hakim :)

@g_kılıc atık yonetımı yonetmelıgının 5 madde 6 ncı fıkrasında ıfade edıldıgı gıbı
(6) Ara depolama ile toplama-ayırma tesisleri hariç olmak üzere çevre lisansı bulunan ön işlem,
geri kazanım ve/veya bertaraf tesisleri kabul ettikleri atıkları işlem yapmaksızın başka bir tesise
Bakanlık onayı olmadan gönderemez.

@g_kılıc
Öncelikle merhaba, sizin belgelendirme yapabilmeniz için belediye ile anlaşma yapmanız gerekir ve karşıdaki firmanın piyasaya süren sınıfında olması gerekir. Yani firma bir ürünü piyasaya sürmesi gerekir ve bu ürünü ambalajlama yapması gerekir ve sizin de bu ambalaj atıklarını toplayarak belediye ile anlasmaniz olması lazım o zaman belgelendirme yapabilirsiniz ve bunun sonucunda sözleşme hazirlamaniz gerekir.

@Olgaç Sürmelihindi anladım Olgaç Bey, aslına bakarsanız böyle bi cevabı bende vermeye çalıştım ancak, karşıdaki insan anlaşamayacağım kadar seviyesiz bi insan olduğu için sorun yaşadım. Teşekkür ederim

@mahsunGS Toplama Ayırma Belgemizde olduğu için bu konuda sıkıntı yaşamıyoruz çok şükür. Bana sorulan soru karşı firma belgelendirme kapsamında bnmle sözleşme yapmak istiyormuş, ama ben belediye ile sözleşmemizin olmadığını söyledim. Bana sen konuyu bilmiyorsun dedi :) Sustum :D

@g_kılıc :D :D :D senın sozlesme yapmaadıgın yer ıcın bırsey bılmıyorsun dıyorsa onlar konuyu cok ıyı bılıyormus masallah :)) ..karsı tarafta eger tat fırmasıysa(tat lısansı varsa ) atıkları kacırma derım . sızde fatura kesebılırsınız aldıgınıza daır .patronunuzla konusursunuz sızın tesıs ıcın kendı adınıza cıkaracagınız faturaları sıze getırsın .sızde ona gore faturayı kesersınız .adamların amacı sadece atıgı sıze verdıgını gosterecek bır belge elde tutmak bunuda sız vermıs olursunuz boylelıkle :)