• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ahşap palet geri kazanım belgesi

paletcipalet

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
İşsiz
Herkese günaydın arkadaşlar.
Ambalaj geri kazanıl belgesi almak istiyoruz; sadece ahşap palet üzerine, sadece ahşap palet geri kazanımı için. Belge almak istediğimiz dükkan metrekaresi en az kaç olmalı acaba. Normalde 1000 miş ama sadece palet için alınırsa iş değişebilir dediler, yorumlarınızı alabilir miyim? Teşekkürler.

Merhaba, 2. tip toplama ayırma tesisiyiz. Çevre lisansımız ve TAT belgemiz var şuan. Buna ek yeni bir yer tuttuk şube olarak açılış yapıldı, 2.el tamirlik palet alım satımı yapılmak isteniyor. Bunun için sanırım ahşap palet geri kazanım lisansı almam gerekiyor değil mi? Tabi öncesinde ruhsat alınması işlemleri var. Ruhsat sonrası nasıl yol izlemem gerekiyor kısaca bilgi alabilir miyim. GSMR görüşü, kapasite raporu, ÇED kapsamdışı ... vb. Bana sırasıyla tüm aşamaları söyleyebilirseniz çok memnun olurum.
Bir de geri kazanım lisansı alındıktan sonra paletler adet cinsinden geliyor bazı firmalardan, bunların satışı da adet cinsinden oluyor. Kilogram cinsinden gelen ahşap atıklarda adet cinsinden çevrilip satışı gerçekleşebilir mi?
Teşekkürler.🙏

Tuğbaçev.Merhaba,

Firmanız bünyesinde 2. el palet alıp tamir edip piyasaya satmak istiyorsanız sadece geri kazanım lisansı almanız yeterli olmayacak. Bunun yanında Yeniden Kullanıma Hazırlama Lisansıda almanız gerekiyor. Faaliyetinize ilişkin lisans süreciniz için bakanlığın yayınladığı ÖN İŞLEM VE GERİ KAZANIM TESİSLERİ LİSANS UYGULAMA REHBERİ'ni ekte iletiyorum.

Almanız gereken lisanslar TEHLİKESİZ ATIK GERİ KAZANIM VE YENİDEN KULLANIMA HAZIRLAMA LİSANSI bu iki lisansın fiziksel şartlarını inceleyip eksiklerinizi gidermeniz daha sonrasında çed, kapasite raporu, sigorta gibi belgelerinizi tamamlayarak başvuru yapmanız gerekir. GFB aldıktan sonra sisteme kütle denge verisi girerek Teknik Rapor hazırlamanız ve daha sonrasında lisans başvurusu yapmanız gerekir.

Faaliyetiniz kapsamında adet olarak kayıt edilen tüm ürün ve atıkları tartarak kg cinsinden sisteme de girebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• 29062022on-islem-ve-ger--kazanim-tes-sler--uygulama-rehber--v3-20220629134530.pdf
    805 KB · Görüntüleme: 21
  • yen-den-kullanima-hazirlama-29-eylul2022-20220929114409.docx
    29.7 KB · Görüntüleme: 25
merhaba,
sadece alım satım yapılacaksa geri kazanım lisansına ihtiyaç yok. ancak alınan paletlerin tamiri yapılacaksa evet geri kazanım lisansı alınmalı.
izin basvuru için çed görüşü, iş akım şeması ve proses özeti, ticaret sicil gazetesi ve tamss gerekli.
Alınan atıklara ilişkin faturalarında "kg" cinsinden olmasına dikkat etmekte fayda var. Çünkü "atık yönetim uygulaması " üzerinden yapılacak girişlerde adet değil kg bilgisi girilmekte.

Tuğbaçev.Paletleriniz sürekli standart ölçüde üretilecek ise; 1 paleti tartarsınız daha sonrasında adet x kg yaparak toplam ağırlığı bulursunuz ve sürekli tartım işlemi ile uğraşmazsınız

İrsaliyede veya faturada birim kısmına adet yazabilirsiniz. Sadece kütle denge sistemine girerken kg olarak veri girişi yaparsınız. Teknik raporda da 1 adet palet ...... kg gelmektedir diye beyanda bulunursunuz.