• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

ahşap geri kazanımı

Bilgehan Temir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Ekim 2013
Firma
MA-GÜN GROUP
bir tesisim 20 01 38 atık koduyla ahşap almaktadır.bu tesise ambalaj atığı geri kazanım mi yoksa tehlikesiz atık geri kazanım lisansı mı almam gerekiyor?
 
Aldığınız atıklara analiz yaptırmak veya analiz belgesi ibrazıyla kabul etmek koşuluyla tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alabilirsiniz. Eğer alacağınız atıklar ahşap palet olursa ambalaj atığı geri kazanım lisansına tabi olacaksınız.
 
bu ahşap ın kodunu siz mi belirlediniz? gelen ahşapların muhteviyatı nedir? Örneğin; palet, kırık tahta, odun, ahşap kasa... ? 20 01 38 tehlikesiz atık kodudur. Ama o atıklar gerçekten bu koda mı girer, bunu siz tespit edeceksiniz.
 
@Gülay

Gülay hanım bizim tesise aldığımız kırık tahta ,kullanılmış tahta , ahşap kasa ,palet gibi atıklar alarak ahşap kasa ,ahşap palet yapıyor .bizden önceki danışman firma toplama ayırma belgesini 20 01 38 kodu ile almış bende şuan il müdürlük uygunluk başvurusu yapacağım ama ambalaja mi yoksa tehlikesiz geri dönüşüm için mi yapayım diye karar veremedim.
 
@Bilgehan Temir
şimdi şöyle bir durum var kasa ve palet ambalaj atığıdır, her ne kadar atıkların içinde eser miktarda da bulunsa da tehlikesiz atık olarak değerlendiremezsiniz. Kısa yoldan önerim; ahşap palet ambalaj atığı geri kazanım lisansıdır. Ambalaj atığı lisansı biraz maliyetli.Bahsettiğim lisans ile depozito uygulaması ile de palet alımı yapılabiliyordu.(hala öyle mi emin değilim.) Diğer ahşap atıkları için tehlikesiz atık toplama ayırma iş görecektir. Yani ben olsam kısa yoldan böyle yapardım. Tabii alternatif fikirleri olan arkadaşlar varsa, öğrenelim.
 
@Gülay
Gülay Hanım'ın dediği doğru. Benim fikrim ahşap palet atıkları ambalaj atığı sınıfında ve ambalaj atığı geri kazanım lisansı alınmasıdır. Tehlikesiz atık toplama ayırma belgesinde bazı atık kodları alınırken örneğin 20 01 38 gibi şu ibare geçmektedir; "Bu atık kodu alınırken tehlikesiz olduğu kanıtlanarak alınacaktır."

Bilgehan hanım, şu bilgiye de belirteyim. Ahşap ambalaj atıkları için geçici faaliyet belgesinden sonra geri kazanım yaptıktan sonra çıkan ürün için TSE'ye analiz yaptırmanız gerekmektedir. ancak TSE ahşap atıkları için ürün analiz standart deneyleri yapmıyor. Ancak bir arkadaşım standart bulmuştu ve kabul ettirmişti. Ben kendisiyle konuşur ve burada paylaşırım. Siz de TSE ile görüşmenizde fayda var diye düşünüyorum.
 
Merhaba Olgaç Bey, TS EN ISO 18613:2015-10 standartına göre yaptılar. Zaten kendileri ile görüştüğünüzde gerekli olan bilgi ve evrakları size söylüyorlar.
 
Üst