• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

AERMOD Modelleme Programı ?

Mehmet ✰

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
.
Arkadaşlar Merhaba ,

Bu modelleme programı sektörde en yaygın kullanılan programmış.
İnternette birkaç indirme linki buldum indirdim.Fakat kurması da kullanılması da zor görünüyor.
Kullananlar varsa nerden başlayacağım konusunda yardımcı olabilirler mi ?

bu program gerek çed ve laboratuvar sektöründe kullanılır ücretli bir programdır bulamazsınız fakat ÇMO bünyesinde eğitimler oluyor takip etmenizde fayda var oradan bilgiler edinebilirsiniz veya internetten eğitim yapan kurumları inceleyebilirsiniz ücretli olduğu için bulmada sorun yaşayabilirsiniz aermod öncesi surfer(sürümleri mevcuttur internette 9-10-11-12) üzerinden İSCST3 kullanabilirsiniz ...

Merhaba,
Bu programın kursları ile ilgili bilgi sahibi olan ya da kurs almakta olan/daha önce almış olan birileri varsa bu başlık altında bizleri de yönlendirirse sevinirim.

Mehmet ✰Bulma konusunda zorluk çekebilirsiniz eğitimi pahalı programın kendisi Purchase Price: US $1,599.00 şeklinde bu modellemeyi kullanan danışmanlık veya laboratuvar sektöründen eğitim talebi (ücreti) sorabilirsiniz ama önerim biraz daha beklemeniz zira başka program çıkacak ama süresi hakkında bilgim yok aermod öncesi arcmap, istc3 gibi ücretsiz programları araştırıp 32 bit işletim sahibi bir bilgisayarda çalıştırabilirsiniz @sercan gökdemir

Ankara'dan Ennotest firmasın sahibi İsmail bey odanın düzenlemiş olduğu Aermod eğitimini vermişti onunla iletişime geçerseniz yardımcı olabilir

Aermod hava kalitesi modellemesi ve meteorolojik veriler hakkında tüm konularda yardımcı olabilirim. Bölge fark etmeksizin meteorolojik veri hazirlayabilirim (pfl ve SFC uzantılı kullanmaya hazır.) veya direkt modelleme çalışması yapabilirim. ÇED projeleri dahil.