• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Acil. tekstil çevre izni hak.

A

Anonim (c62d)

Arkadaşlar merhaba, boyama ve terbiye işlemi yapan tekstil tesisim çevre izin muafiyet belgesi vardı. Şuan yeni kapasiteye göre 2600 ton/ yıl terbiye, 600 ton/yıl boyama işlemi olmak üzere 3200 ton/yıl üretim kapasitesi mevcut. Çevre izin ve lisans yönetmeliğine göre ek 1 4.3 maddesinde toplam üretim kapasitesi 3000 ton/yıl ve terbiye boyama işlemlerinden en az biri gibi madde var. Durum böyle olursa izne başvurmam gerekecek. Bu maddeyi toplam renklendirme sayısı 3000 ton/yıl üzeri renklendirme terbiye vs yapan olarak mı anlamalıyım eğer öyle olursa izne gerek olmayabilir ……yoksa üretim kapasitesi 3000 ton/ yıl olan, miktarı gözetmeksizin boyama ağartma terbiye yapan tesis olarak mı anlamalıyım???

Merhaba,

1733765610108.png

Sorunuzun cevabı yukarıdaki şekilde net bir biçimde sektörel kılavuzlarda yer almaktadır.
Bu arada, EK-1 4.3 dışında EK-2 4.13 maddesi de yer almaktadır. Kapasiteniz 3.000 ton/yıl'ı geçmiyorsa EK-2 4.13 maddesine gireceksiniz. Kapsam dışı olmaması lazım. Hele de boyama yapıyorken.