• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Açık öğretimden hangi bölümü okumalıyım

dilek dereli

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
bartın üniversitesi
iyi günler ben çevre mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim bu alanda kendimi en iyi sekilde geliştirmek istiyorum sertifikalar ve acik ögretim ile bölümümü desteklemek istiyorum isg okumamın iyi olacağını söylediler ama emin değilim hangi alanda okumalıyım ve gelecekteki işim için hangi sertifikalar bana lazım olur bunu sormak istedim yardımcı olursanız çok tesekkür ederim

Açıköğretim de isg okuma paran bosa gitmesin zaten çevre mühendisliği diploman ile gidip kurstan isg eğitimi alabilirsin. Açıköğretim okuyan kişilerde o kursa katılması gerekiyor IGU (is guvenligi uzmani) olabilmesi icin. Sana tavsiyem zevk alarak yapacagin bir ugrasin olsun.

İşletme bölümü tercih edilebilir. Biz mühendislik mezunları işletme muhasebe vb. süreçleri çok iyi bilmiyoruz. Bir çevre danışmanlık veya çevre analiz firmasında yönetici / müdür pozisyonunda çalışabilmek için avantaj sağlayabilir belki.

coğrafi bilgi sistemleri uluslar arası sertifikası var okulumuz böyle bir kurs acıyor bu sene onu almayı düsünüyorum

ben senin yerinde olsam ehliyetim yoksa öncelikle onu hallederdim varsa da pratik yapardım bol bol eğer bu konuda sıkıntı yoksa başka uğraşlar bul aöf den işletmeye hiç bulaşma çok işine yarayacağını düşünmüyorum çünkü bizzat denedim ve bıraktım onun yerine kpss ye hazırlan 3.sınıf demişsin bitti mi yoksa 3 e yeni mi geçtin yeni geçtiysen kpss ye de gerek yok 2 yıl geçerliliği var sınavın ve çift yıllarda atamalar oluyor bildiğim kadarıyla erasmus 3.sınıfta oluyor 3 e yeni geçtiysen not ortalaman ve yabancı dilin iyiyse şansını bir dene derim yabancı dilin yoksa onun peşine düş mutlaka karşına çıkıyor translate iyi bir çevirici değil bazen komik çevirileri oluyor ille de isg istiyorsan yüksek lisansta isg okuyabilirsin ozaman dışarıdan eğitime katılanla aranda fark oluyor senin okul sürecin çalışma sürecinden sayılıyordu sanırım yanlış yönlendirmeyeyim bi araştır derim aynı şekilde yüksek lisansta diğer bölümleri araştır daha iyi öğren ama şu da bir gerçek ki üniversite hayatını da yaşayabildiğin kadar yaşa gez toz eğlen öğrenciliğin tadını çıkar çünkü okul bitince ee napcaz şimdi oluyoruz iş arıyoruz yok dinlenelim tatil yapayım diyorsunuz para yok sonra ilerde para buluyorsunuz bu sefer iş yoğunluğundan izin kullanıp tatil yapamıyorsunuz siz tatilinizi ayarlarsınız arkadasınız ayarlayamaz ve gidemezsiniz para var huzur var olmuyor yani

@İNCİ

İnci hanımında söylediği gibi CBS okuyabilirsin. Hobi amacıyla başladım ve şuan ekmek yediğim bir meslek . Bizler mühendis olarak hemen hemen her konuda bilgi sahibi olmamız gerekiyor. Orayı tercih etmeseniz de hobi olarak ilgilenmenizi tavsiye ederim.

isg için kursa gidersin bence işletme tarzı idari birimlerde çalışabileceğin bölüm oku derim. benim için parlayan yıldız insan kaynakları diyebilirim.