• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Açık ocak işletmeciliği dışındaki kırma eleme tesisi

• Konuyu başlatan Anonim (8999)
  • Başlangıç tarihi
A

Anonim (8999)

Merhaba ardaşlar ben mobil kırma eleme tesisi işleten firmayım kazıdan çıkan zaruri malzemeyi değerlendirmek ve satışını sağlamak istiyorum.
Valilikten hammade kullanma izini alıyoruz ama ticarete konu edemiyoruz. Bunun için öneri ve yardımlarınızı bekliyorum.

1-) Ocak işletme ruhsatı olmadan sanayi sahası içerisinde mobil kırma eleme tesisi kurulabilir mi?
2-) bunun için gerekli izinler ve belgeler nelerdir.
3-) malzemenin satışını resmi nasıl gerçekleştirebilirim.

Merhaba,

Sadece fikir belirtmek amaçlı yazmaktayım. %100 doğruluğunu teyit edemem ama yol gösterebilir diye umuyorum.
1- Ocağın ruhsatı olmadan da kırma eleme tesisi kurulabilir. Kırma eleme farklı, ocak farklı faaliyet nihayetinde. Ancak gerekli önlemleri ve izinleri alarak kurmanız lazım. Yani tozumayı engellemek zorundasınız öncelikle.
2- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı nezdinde konuşacak olursam; eğer ki bir yerde 1 yıldan az süreli faaliyet gösterecekseniz Çevre İzni Muafiyet Belgesi için başvurmanız gerekiyor. Bu süre 1 yılı aşıyor ise, yönetmelik kapsamına tabii tutuluyorsunuz. Bu da imisyon ölçümü yaptırmaya kadar gidiyor.
3- Malzemenizi satmanın önünde sanırım ticari bir problem var. Örneğin, sabit bir ofisi merkez olarak seçseniz ve mobil santraliniz gezici olsa? Satışlarınızı sabit ofis üzerinden irsaliyeli şekilde gerçekleştirseniz?

Genel olarak konuları dışarıdan bir göz olarak yorumladım. Her biri içerisinde bu konular dallara ayrılır. Uzman birisinden fayda almakta her zaman fayda var. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı/Müdürlüğü nezdinde işlerinizin çözülmesi için çevre mühendisi çalıştırabilir ya da dışarıdan danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

Anonim (8999)Maden ocaklarında hammadde üretim izni ruhsatı aldıktan sonra çed raporu, çevre izni, maden yönetmeliğinin 7. madde izinleri olmadan çalışamazsınız işletme ruhsatlarından farkınız hammadde üretim izni olanlar kamu kurumlarına malzeme tedariğinde kullanabilir çıkarılan malzemeyi, dışarıya satışını gerçekleştiremezsiniz bunun harici zaten yasal değildir. ayrıca mobil konkasörüde alınacak çed raporunuzda dahil etmeniz gerekmektedir.