• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

A2o prosesi olan arıtma tesisinin işletilmesi

Hülya Serbest

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Mart 2013
Merhabalar; 160 m3/gün kapasiteli A2O prosesi olan arıtma tesisinin bulunduğu bir işletmede çalışmaktayım. Atıksu arıtma tesisi yönetme gibi bir deneyim bulunmamaktadır. İşletilmesi esnasında dikkat edilmesi gereken konular konusunda desteğinizi rica ederim.

İyi Çalışmalar
 
Merhabalar;

Spesifik bir sorun var mı ? Yoksa genel olarak tavsiye mi istiyorsunuz ?
 
Önceki cevapları görüntüle…
Hülya SerbestBu konuda prosese özel bir durum çok fazla yok lab. bakmanız gereken parametreler çoğunlukla aynıdır.

Giriş- Çıkış BOİ
Giriş- Çıkış KOİ
Giriş- Çıkış AKM
Giriş- Çıkış TN
Giriş- Çıkış TP
İmhoff
Çamur Hacim İndeksi
Çamur Yaşı
Çözünmüş Oksijen
Havalandırma Havuzu AKM
Şimdilik aklıma gelenler
 
KubilayDumanKubilay Bey'e nacizane ek yapmak gerekirse; azot giderimi için atıksu sıcaklığına bağlı uygun çamur yaşı ve çamur yaşıyla paralel anoksik/oksik hacim ayarlaması önemli bir işletme manevrasıdır(Her ne kadar çoğu tesiste sabit tutulsa bile :)). Bununla birlikte çöktürme ünitelerinin state point analizi de, prosesiniz çalışsa bile çöktürmenin de buna paralel işletilebilmesi için büyük önem arz eder. Zira prosesinizde azot giderip, iyi işletemediğiniz çöktürme sonucu kaçırdığınız AKM yüzünden limitlerin üzerine çıkabilirsiniz. Bununla birlikte fosfor giderimini biyolojik olarak yapıyor iseniz(ki A2O yazmanızdan bunu anlıyorum) biraz ileri bir adım olmakla birlikte VFA kontrolü yaparak, azot benzer proses içerisinde farklı manevralar yapabilirsiniz(geri devir, çamur yaşı vb.). İlk aklıma gelenler özetle bunlar.
 
Üst