• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

3. tip tat tesisi için kapalı alan

Berna G.

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Dalaman Belediyesi
Merhaba
Yeni kurulması planlanan 3. tip tat tesisi için yönetmelikte toplam alan 1000 m2 yazılmış. Kapalı alanın kaç m2 olması gerekli? mesela 200 m2 alan yeterli olabilir mi? Çünkü 200 m2 alanlar yapı deneteme tabii oluyormuş buda sürenin uzamasına neden olmakta. Kısa bir sürede tesis için başvuruların yapılması gerekmekte yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba,

Ambalaj Atığı Toplama Ayırma Tesisleri için kapalı alan sınırı bulunmamaktadır.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Yönetmeliğin 29 maddesi 1. fıkra, 2. fıkra c bendi ve 4. fıkradaki şartları kontrol etmeniz yeterlidir.

Bir nokta daha binayı betonarme yaparsanız denetim geçerli olacaktır. Sac ile kapalı alan yapıldığında böyle birşey söz konusu olacağını sanmam. Söylendiği gibi alan sınırlaması bulunmamakla birlikte başvuru formlarında alanlarınızı belirtiyorsunuz ve il çevrenin yapı denetim evrağı istediğini duymadım.

cem bey teşekkürler geri dönüş için.

tüm kriterleri inceledim. 29. madde 1. fıkra ç bendi : Ambalaj atıklarının ayrılacağı alanın üzerinin ve etrafının tamamen kapalı olması, faaliyet gösterilen açık ve kapalı alanların zemininin beton olması, 'ne takıldım aslında. sizce 200 m2lik bir kapalı alan yeterli olabilir mi?
tesisi kuracak olan kişiler maliyet için tereddütlü ve yapı denetime takılmak istemiyorlar.

gfb için; 1700 m2 toplam alanı içerisinde 200 m2 kapalı 1500m2 açık alanı olan bir tesis başvurusu olabilir mi?
pek uygun gelmiyor bana ama

:confused::confused:

200 m2 üstü binalarda isteniyormuş belediye tarafından ruhsat verirken istenen bir durummuş. yeni bir uygulamaymış o nedenle bende takıldım bu hususa. ve nasıl başlayacağımı bilemedim açıkçası.
Ayrıca bir mimar ile görüştüm. Prefabrik, bungalov ne olursa olsun 201 m2 oldu mu yapı denetime tabii dedi :(

Biraz saçma gibi geldi sonuçta 4-6 direk etrafı sacla kaplanacak yapı denetim gerektirecek ne olabilir ki. Yakın zamanda lisans süresi geçtiği için gfb yenilemesi yaptım bu tarz birşeyle karşılaşmadım :/
[automerge]1583755748[/automerge]
Madem masraftan kaçılıyor sadece ayırma bandı çalışma alanı için 150 m2 yer yapın o zaman yapı denetime de takılmaz.

@brngr Gülin Hanımın dediği gibi ayırma işlemi kapalı alan içerisinde olmalı, açık alanınızda sadece aldığınız ve satacağınız atığı depolayabilirsiniz. Geri kalan tüm işlem kapalı alan içerisinde yapılmalı ki 200 m2 alandada bu yapılır mı bilemem(gözümde canlanmadı)