• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

2022 çevre cezaları hk.

İlayda T.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Mart 2021
Şehir
İstanbul
Firma
Doruk Çevre Danışmanlık
Herkese Merhaba,
Çevre iznine tabi olup Geçici Faaliyet Belgesi ve/veya Çevre İzin ve Lisans Belgesi olmadan çalışan işletmelere 2022 yılı için uygulanan idari para cezası ne kadardır?
Ve bu çevre kanunun 20.maddesinin hangi bendinde yer almaktadır? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
 
İlayda T.Üstadım Merhaba,

Çevre Kanunu 20. maddesinin b bendinde ilgili ceza miktarı yer almaktadır.

b) Hava kirliliği yönünden önemli etkileri nedeniyle kurulması ve işletilmesi yönetmelikle izne tâbi tutulan tesisleri, yetkili makamlardan izin almadan kuran ve işleten veya iznin iptal edilmesine rağmen kurmaya ve işletmeye devam eden veya bu tesislerde izin almaksızın sonradan değişiklik yapan veya yetkili makamların gerekli gördükleri değişiklikleri tanınan sürede yapmayanlara 24.000 Türk Lirası (131.516 TL) idarî para cezası verilir. Bu tesislerde emisyon miktarları yönetmelikle belirlenen sınırları aşıyorsa 48.000 Türk Lirası (263.049 TL) idarî para cezası verilir.


İlgili Kaynak:

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Merhaba arkadaşlar,
Sizinde bahsetmiş olduğunuz üzere GFB olmadan veya çevre izni olmadan faaliyet gösteren işletmeler ceza ile karşı karşıyadır ancak, çevre izninin ilk aşaması olan il müd. uygunluk yazısını almadan GFB ve/veya çevre izni alınamamaktadır. Uygunluk yazısı almak için ise atıksu ile alakalı gerekli evrakların sisteme yüklenmesi beklenmektedir. Bu süreçte, endüstriyel atıksuların deşarj izni yani ruhsatını almak için tesisin faaliyette olması gerekmektedir. faaliyette olmayan bir tesisin endüstriyel nitelikli atıksuyu oluşamaz. burada iki kurum arasında bir çatışma yaşanmaktadır diye düşünmekteyim, yani eksik belge ile başvursam bile uygunluk yazısı tamamen onaylanmadan ben GFB alamıyorum sonuçta. şuan yaşadığım süreçte kanal ruhsatını almak adına faaliyet gösterirken ruhsat imza aşamasındayken kurumuma şikayet denetimi gerçekleşip çevre izinsiz çalışmaktan cezai müeyyide ile karşı karşıyayız. Konuyla alakalı itiraz etmeyi düşünüyorum. sizlerin fikirleri benim için önemli, yanlış mı düşünüyorum acaba?
 
İlayda SÖNMEZMerhaba,

Uygunluk Yazısı sürecinde istenen evraklar bellidir:
1- İş Akış Şeması
2- Kapasite Raporu
3- Ticaret Sicil Gazetesi
4- Mali Sorumluluk Sigortası

Burada atıksu ile ilgili bir belge yok. He derseniz ki İş Akış Şeması 6. bölümünde Atıksu konusuna yer veriyoruz; oraya da sizin dediğiniz üzere faaliyette olmayan bir tesise belge veremeyecekleri için buna dair ibareler ya da taahhütler verebilirsiniz.
 
Cem bey cevabınız için teşekkürler.
Hava konulu çevre iznine tabi olduğumuz ve tarafımızdan atık sudan belediyeye bağlı olduğumuzu gösterir atıksu muafiyet belgesi istenmektedir. aynı şekilde gürültü muafiyet sekmeside sistemde yine yer almaktadır hatta uygunluk başvurusunu eksik belge ile yaptım, atıksu kısmına evsel atıksular için vizemiz vardı onu ekledim, gelen il müdürlüğü kanal ruhsatını sordu, ek belge talebi açtı. ruhsatımız zaten imza aşamasında olduğu için çıktı ve şuan sisteme yükleyebildim. Birde yukarıya ek olarak ÇED görüşü de istenmektedir.
 
Üst