• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

2. sınıf düzenli depolama sahasından çıkan gazdan elektrik üretimi

Sonay Çakıroğlu

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
İSTAÇ A.Ş.
Merhaba arkadaşlar , Düzenli depolama sahasındaki gazı çekip elektrik enerjisine dönüştürmek isteyen firma ,
mevzuata göre hangi kriterleri sağlamalı ve hangi lisansları almalı ? hanngi yönetmeliklere tabi olur ,bu konuda bilgisi olan paylaşabilir mi ?

Merhaba,
Düzenli depolama tesisine ait çevre izin ve lisansın var olduğunu kabul ederek; çevre izin lisans yönetmeliğine göre 'hava emisyon' konulu izin ekleme sebebiyle belge yenileme başvurusu yapılması gerekiyor. Tesise kapsam seçerken aynı yönetmeliğin Ek-1 veya Ek-2 sinde yer alan 'enerji endüstrisi' başlıklı bölümünden ilgili maddeye göre ilerlemek gerekiyor. Tavsiyem; yol almadan önce il müdürlüğünüze mevcut ve planlanan durumu anlatan ve ilgili ekleri paylaşarak bir üst yazı ile yazılı görüş almanız ve o doğrultuda ilerlemeniz olacaktır.

Selamlar,

Yakın zamanda bir danışmanlık firması ile bu konuyu görüştüm.
Bana verilen listeyi (sıralama yapılmamış diye düşünüyorum) hiç dokunmadan yazıyorum:

Enerji Mevzuatı kapsamında alınacak izinler:
* Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan Önlisans Alınması
* Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan Lisans Alınması
* Bağlantı ve Sistem Kullanım Anlaşmaları
* İletim Hatları için Kamu Yararı Kararının Alınması
* Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Proje Onayı
* Reaktif Güç Kontrolüne İlişkin Standart Yan Hizmet Anlaşması
* Üretim Tesisi Geçici Kabulü
* Üretim Tesisi Kesin Kabulü

Diğer izinler:
* Sağlık Koruma Bandı Onayı,
* İşyeri Açma ve Çalışma İzni (GSM),