• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

15 01 06 karışık ambalaj

AYŞENUR DAŞCI

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
ÖZEL
Merhaba arkadaşlar firma olarak il defa karışık ambalaj almayı düşünüyoruz. Ben bu ambalaj atıklarını Ek 7b'ye bildirim yapmakla yükümlümüyüm. Motada bildirim yaptığım zamanda ambalaj atıklarının cinslerine göre ayrım yaparsam 7b de sadece karışık ambalaj olarak kalacak. Bu noktada nasıl bir yol izleyebilirim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim.

AYŞENUR DAŞCIAyşenur hanım merhaba, lisans kapsamında alacağınız atık kodlarını ambalaj bilgi sistemine ve kds ye girmeniz gerekmektedir. Alacağınız karışık ambalaj atıklarını eğer ayrım yapılabilirse sistemlere ayrı ayrı girebilirsiniz. Eğer karışık olarak girerseniz çıkış yaparken cinslerine göre ayrım yaparak çıkış yapabilirsiniz. Örneğin 300 kg karışık ambalaj atığı aldınız. Bunun 100 kg pp, 200 kg pe ise bu şekilde sisteme girebilirsiniz.

Peki Olgaç Bey stoğumda karışık ambalaj olarak kalacak ve stok karışık ambalaj olarak gün geçtikçe artacak öyle mi
[automerge]1590569810[/automerge]
Bunu ben 7b için söylüyorum.

Ben de stoğunuz artmaması için ayrım yaparak girmenizde fayda var. Ben şöyle yapıyordum; 100 kg karışık ambalaj atığı girdiysem 100 kg ambalaj atığı olarak çıkış yapıyordum. Bazen de ayrım yaparak giriyordum ve sisteme giriş yaptığım atık kadar çıkış yapıyordum. Ayrım yapamadığım noktalarda hangi malzeme daha ağırlıklı ise yüzdelik oran yapıyordum ve sisteme giriyordum. 200 kg karışık malzeme geldi ise %80 pp ve %20 pe diyerek işlem yapıyordum.