PROSES SORUMLUSU | STRATEJİK HEDEF
(Stratejik Planda Yer Alan) | PERFORMANS GÖSTERGESİ | BÖLÜM HEDEFİ (SMART HEDEF) | YAPILACAK ÇALIŞMALAR (5n1k)(Ne, Neden,Nasıl,Nerede,Ne Zaman, Kim) | GEREKLİ KAYNAKLAR |
ÇEVRE MÜHENDİSİ
- ÜRETİM MÜDÜRÜ
KAPLAMA ŞEFİ
İDARİ AMİR | 7.3 | Bir önceki yıla göre su azaltılması (%) | 2017 yılına göre %2 azaltmak | Önemli kullanım alanları tespit edilerek üretim proseslerinde iyileştirme yapılacak.
Alternatif su kaynakları da araştırılacak
Fabrika alt yapısı kontrol edilerek varsa kaçaklar giderilecek
Yağmur suyu deposu yapılacak | Zaman, Personel, proses iyileştirmeleri için mali kaynak |
ÇEVRE MÜHENDİSİ
- ÜRETİM MÜDÜRÜ
KAPLAMA ŞEFİ | 7.5 | Bir önceki yıla göre atık azaltılması (%) | 2017 yılına göre;
Tehlikeli atık miktarını %25 azaltmak
Tehlikesiz Atık miktarını %10 azaltmak | Üretim proseslerinde oluşan atık miktarları gözden geçirilerek proseslerde atık azaltımına yönelik tedbirler alınacak.
Personele eğitim verilecek
Tehlikesiz atık oluşumuna neden olan proseslerin detaylı incelenecek ve kök neden analizi yapılacak. | Zaman, Personel, proses iyileştirmeleri için mali kaynak |
ÇEVRE MÜHENDİSİ
- ÜRETİM MÜDÜRÜ
KAPLAMA ŞEFİ
BAKIM ŞEFİ | 7.5
7.4
7.2 | Önemli çevre boyutu sayısı/Toplam Çevre Boyutu (%, bir önceki yıla göre azaltmak) | MİN %10 | Önemli çevre boyutlarına yönelik önlemler alınarak çevresel etkiler azaltılacak. Özellikle imalat ve kaplama proseslerinde oluşan çevresel boyutlar üzerinde durulacak. Hidrotestlerdeki yağ kaçakları için tezgah revizyonları yapılacak.
Düzeltici faaliyetler ile kayıt altına alınacak | Zaman, Personel, proses iyileştirmeleri için mali kaynak |
ENERJİ YÖNETİCİSİ | 5.1 | Bir önceki yıla göre enerji tüketiminin azaltılması (%) | 5% | Sürekli kullanılan hidrolik pompa motorları yüksek verimli motorlar ile değiştirelecek
Swp4 Kaynak makinelerinin yeni nesil makinalarla değiştirilecek.Basınçlı hava sisteminde kaçak ve basınç optimizasyonunun yapılacak.Eski imalat işletmesindeki vinçlerdeki motorlarda sürücü kullanılacak. | Zaman, Personel, proses iyileştirmeleri için mali kaynak |
1 ton çelik boru üretimine karşılık tüketilen elektrik miktarı (kwh/ton) | 46 kWh/ton | Zaman, Personel, proses iyileştirmeleri için mali kaynak | | | |
1 ton çelik borunun ısıtılmasına karşılık tüketilen elektrik miktarı (kwh/ton) | 34,0 kWh/ton | Zaman, Personel, proses iyileştirmeleri için mali kaynak | | | |
1 m² boru yüzeyi kaplamasına karşılık tüketilen elektrik miktarı (kwh/m²) | 2,5 kWh/M2 | Zaman, Personel, proses iyileştirmeleri için mali kaynak | | | |
1 m³ basınçlı hava tüketimine karşılık tüketilen elektrik miktarı (kwh/m³) | 0,107 kWh/m3 | Zaman, Personel, proses iyileştirmeleri için mali kaynak | | | |